Съпругата на президента Румен Радев, Десислава подходи доста необичайно към словенския държавен глава Борут Пахор. При посрещането на Радев в Любляна, където българският президент беше на посещение, тя целуна Пахор, след което видя, че домакинът има следи от червилото ѝ и със свойски жест избърса бузата му. 

Този необичаен от гледна точка на протокола момент обаче липсва в разпространеното от "Дондуков" 2 видео от визитата на Радев и жена му в Словения.

Протоколна снимка, на която Десислава Радева никого не целува.

Самият Пахор подходи с чувство за хумор към случката, като публикува снимка в официалния си Инстаграм профил към която написа:

"Въпрос от викторина: Какво ми направи съпругата на българския президент на официалния прием: а) Удари ми шамар; б) Благослови ме; в) Изтри следите от червило от целувката си; Очаквайте отговорa в следващия епизод“. 

Малко по-късно словенският държавен глава публикува и видео, в което "разкрива" отговора: 

"Правилният отговор на въпроса от предишната публикация е: съпругата на българския президент почиства следата от целувката си. Таня се опитва да се скрие от камерите" (Таня Печар е съпругата на словенския премиер, бел. ред.).

Видеото е публикувано и в неговия инстаграм.