Facebook обещава "тъмен" вид на чат-програмата си Messenger отдавна, но тя вече е налице - просто е скрита по особен начин в програмата.

За да може да обърнем цветовете на програмата, първо се нуждаем от приятел, който да ни изпрати една ключова емотиконка - на най-кривия полумесец сред многото, които можем да изберем:

След като я получим, ако имаме късмет, веднага малки лунички ще залеят дисплея и програмата ще ви съобщи, че сте отключили "Dark Mode". Можете вече да го намерите в настройките и да го включите за едно по-черно чат-изживяване.

Ако това не стане, просто затворете Messenger, отворете го отново и натиснете луничката, която са ви пратили. Този път луничките би трябвало да завалят.

За какво ни е Dark Mode?

Дори и да не сте фен на черното, има няколко предимства на тъмния вариант на програмата. Първо, черният фон натоварва очите далеч по-малко, и е по-добре видим при ярка светлина.

Второ, ако дисплеят ви е OLED, "Dark Mode" всъщност не показва черно, а изключва всички пиксели, които програмата му казва, че са черни. Натоварването за очите става минимално, а батерията ви издържа далеч повече.