Момиченце на 11 месеца загина, след като детската му количка била буквално пометена от лек автомобил. Инцидентът е станал около 9 ч. тази сутрин в бургаското село Крушевец, пише сайтът "Флагман".

Шофьорът, който е служител на Гранична полиция, пътувал с кола към Бургас. Той е загубил управлението на автомобила, качил се на тротоара, където ударил бебешка количка, с която майка разхождала детето си. Момиченцето е загинало на място. Няма информация за състоянието на майката. 

Пробата за алкохол на шофьора е положителна, пише онлайн изданието на вестик 24 часа. Граничният полицай Костадин Стоянов се е връщал от юбилей на колега и по неофициални данни е шофирал с 0,63 промила алкохол в кръвта. Смята се, че е заспал на волана и затова липсва спирачен път на мястото на инцидента. 

Според очевидци автомобилът е преминал със скорост над 60 км/ч, преди да се блъсне в стълба и буквално да сплеска бебешката количка. В това време майката Нонка е била в магазина, до оградата на който оставила количката.