Дете на 2 години изчезна край бургаското село Равнец. Момченцето е в неизвестност от неделя след обяд. Полиция и доброволци участват в акция по издирването му.    

Операцията по издирване на детето продължава вече близо денонощие, съобщи бТВ. В късния следобед в понеделник дойде и още подкрепление от полицията от Бургас. В претърсването на района се включи и хеликоптер от летището в Равнец, но все още от детето няма и следа.

Малкият Юлиян

Продължава издирването на изчезналото 2-годишното дете край бургаското село Равнец. Второ денонощие продължава операцията по издирването на момчето. 

За последно малкият Юлиян е видян да играе с други деца на рожден ден в покрайнините на селото.

В неделя вечерта майка му, която има още 13 деца, забелязала, че го няма. Сигнал в полицията е подаден три часа по-късно.

До момента няма резултат от претърсването. Полицията проверява и версията за отвличане, но тя не е потвърдена.

Многодетното семейство е в село Равнец от декември. Преместили са се от Кошарица. От социалната служба в Бургас са проверявали семейството и са установили, че има лоши битови условия, но не са установили неглижиране на децата. 

Юлиян Иванов Митков (Онур) е на 2 години и половина, бил е облечен със светла връхна дреха с дълъг ръкав. Той има лек дефект при придвижване, изразяващ се във влачене на единия крак.

Детето е било в района на лозов масив около селото заедно със свои близки за отбелязване на рожден ден, чието отпразнуване се е осъществило в стопански двор, разположен в края на населеното място.

От полицията призоват всички, които имат някаква информация за Юлиян да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.