Ученички в 8-и клас са заснети как играят кючек, а учителки им пляскат. Това се случва в столичното 203-то училище, съобщава Нова тв. Става въпрос за Профилирана езикова гимназия "Св. Методий" в столичния ж.к. "Бъкстон", а часът бил по английски.

Директорката на учебното заведение Таня Трапова твърди пред телевизията, че чалга музиката била пусната в последната минута на часа, а кючекът е игран в междучасието. Поводът бил рожден ден. Тя отрича това е да обичайна практика в ръководеното от нея училище.

Директорката коментира малките кючекини.

На обратното мнение обаче са родителите, предава Нова тв. Част от тях искат да преместят децата си в друго училище, защото смятат, че дисциплината и учебния процес не са на ниво.  

„Аз и други родители решихме, че трябва да реагираме. Децата ни споделяха, че в училището периодично не се провеждат учебни занимания. Учениците често гледат филми, които нямат връзка с учебния материал.

Моето дете бива набедено, че е направило съответния клип с ученичките, които танцуват кючек. Адмирирам автора на видеото, но това не е детето ми”, разказва майката на едно от децата Даниела Капиева.

„Провела съм разговори с двете учителки, които са били в класната стая. Поискала съм писмени обяснения. От обясненията става ясно, че клипът е заснет в последната минута от часа. Една от преподавателките ми каза, че ученици са я помолили в края на часа да пуснат музика по повод рожден ден. Самият танц е бил в междучасието”, твърди директорката на 203-о ПЕГ „Св. Методий”.

Заснетият случай станал при сливане на часовете по английски на два класа заради болно дете. Директорката признава, че станалото е недопустимо и отговорната учителка е наказана със забележка.

Родител на едно от децата обаче посочва, че наказаната учителка по английски е писала на ученичката, която според нея е заснела клипа:

„Добре, че не си такъв грозен вампир като майка си. Хайде лягам си, утре ще ми се изповядваш пак”, като преди това заявила: „засега не могат да ми бъдат равностойни и да ме доближават. И си остават само твои родители и непознати за мен. Не желая да контактувам с тях и да влизам ниски отровни вибрации”.

„Предстои проверка по случая. Независимо дали в междучасие или в час – това не е нормално”, казва експертът от Регионалния инспекторат Георги Пашов.