Профилът на Леонардо ди Каприо в Туитър е посветен главно на втората му истинска любов: осведоменост за климатичните промени. (Първата му истинска любов, разбира се, също е жива.) В понеделник актьорът отново влезе режим на филмова звезда, за да сподели официалния плакат на „Имало едно време… в Холивуд“, съобщава сайтът на „Венити Феър“.

Във филма, режисиран от Куентин Тарантино, Ди Каприо и Брад Пит са в ролите на залязваща звезда и съответно нейния дубльор, живеещи в Холивуд по време на убийствата на Чарлс Менсън през 1969 г.

Що се отнася до плаката, той изглежда доста стандартно. Съвършено… приятен. Класически модел. Пит и Ди Каприо стоят рамо до рамо, зад тях се вижда отчасти жълт автомобил, а в далечината сред хълмовете се мержелее емблематичният надпис „Холивуд“. Ди Каприо е по-елегантен и има добре отработения героичен поглед на филмова звезда от 50-те. Пит е по-небрежен. Облечен е в по същия начин, както в специалната фотосесия за „Венити Феър“, която включваше и Марго Роби като Шарън Тейт – актрисата, брутално убита от последователите на Менсън. Пит играе Клиф Бут, дългогодишен приятел и дубльор на Рик Далтън (Ди Каприо). Филмът представя и Ал Пачино като Марвин Шуорц, агент на Далтън.

Миналата есен операторът Робърт Ричардсън подразни любопитството на зрителите с информация от „зад кулисите“, че филмът изглежда „много свежо”.

„Колебае се между хумористичен, сериозен, плашещ, игрив – каза той. – Не е лесно да се опише, но е много тарантиновски. Много, много.“

Ричардсън специално похвали работата на Пачино и Дакота Фанинг.

Въпреки че премиерата на филма е насрочена около датата на 50-ата годишнина от убийствата, извършени от бандата на Менсън, Тарантино съобщи, че историята не е фокусирана в ужасяващото престъпление.

„Това се случва в разгара на контракултурната експлозия – каза той пред „Варайъти“ през 2018-а, – по време на революцията на хипитата и началото на новия Холивуд.“

Режисьорът добави, че като сюжет и стил „Имало едно време… в Холивуд“ ще бъде подобен на „Криминале“.

„Но постерът на по-ранния филм, с цялото ни уважение към Пит и Ди Каприо, остава ненадминат“, отбелязва „Венити Феър.“

"Площад Славейков"