Зам.-шефът на ГЕРБ и лидер на парламентарната група Цветан Цветанов коментира новината, че се е сдобил с нов апартамент на занижени цени в елитен столичен квартал. Според информацията сделката била за 627 евро в сграда, където цените започват от 2600 евро на кв. м.

"Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 хиляди с кредит и спестявания и всичко това е документирано в нотариалния акт, а и всичко ще бъде упоменато в декларацията", каза Цветанов.

И допълни

"Такива въпроси ми задаваха преди 4 години и помните, че точно в паламента направих обяснения как апартамент от родителите на съпругата ми е прехвърлен. Аз имах 1/6 наследствен дял от апартамент в "Надежда", което ми беше прехвърлено още 1991 година. След това миналата година прехвърлих безвъзмездно на брат ми тази 1/6. Апартаментът, който имам сега, е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена. Няма нищо, от което да се притеснявам, и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам. Всичко е оформено е преведено по банков път, знаете, че всяка банка, за да направи превод, трябва да се попълни декларация за произхода. Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички".

Цветанов даде обясненията си на пресконференцият на ГЕРБ, на която бяха представени законодателни промени, предвиждащи спиране на семейни помощи за дете, ако то не посещава редовно училище. Предложението има за цел да въведе по-строго обсъждане на получаването на месечните помощи за безработни, помощите за плащането на наем на общинско жилище и месечните помощи за деца с редовното посещаване на децата в задължителната предучилищна и училищна форма на образование.

Ако дете отсъства без уважителна причина повече от 3 дни в месеца от задължителната форма на предучилищно образование, както и 5 учебни часа за ученик, семейството ще бъде лишено от семейни помощи за съответното дете за срок от една година.