"Пари Сен Жермен" спечели битка с УЕФА в Арбитражния спортен съд (КАС) в Лозана, съобщава Би Би Си. По-важната обаче - за най-големите трансфери на френския шампион, предстои.

Сега КАС постановява, че европейската футболна централа няма право да прави ново разследване дали ПСЖ е нарушил правилото за финансов феърплей (ФФП) до сезон 2017-2018. Такива намерения имаше в Нион и те бяха официално заявени. Според КАС обаче в УЕФА са изпуснали срока за преразглеждане.

Предстои развръзката по разследването на трансферите, разтърсили футбола през лятото на 2017 г. Тогава парижани привлякоха Неймар от "Барселона" за 222 милиона евро и Килиан Мбапе (официално под наем) от "Монако" за 180 млн. евро, пояснява Би Би Си. Това е отделен случай, с който финансовата комисия на УЕФА продължава да се занимава.

Казусът бе отворен отново миналия септември. ПСЖ вече понесе глоба за прекрачване на ФФП през 2014 г., а също така му беше наредено да използва точно определени 21 футболисти.

По повод актуалното решение на КАС пресофисът на УЕФА обяви, че мотивите се "анализират" и централата скоро ще се произнесе допълнително. Решението на КАС не поставяло под съмнение обективността на системата за лицензиране и финансов феърплей.

В Нион има и още един голям случай, който се чака от футболните хора - за нарушаване на ФФП от страна на "Манчестър Сити".