Къща на Николай и Евгения Баневи се продава на търг. Това става ясно от Регистъра на публичните продажби.

Имотът е в столичния квартал "Бояна", близо до Националния филмов център, а негов собственик към момента е фирмата "Партнърс Комерс" ЕООД. Компанията е с управител Николай Банев. Частният съдебен изпълнител Милен Бъзински е обявил първоначална тръжна цена от 5 788 107 лв.

Къщата е върху парцел с площ 11 486 кв.м, а застроената площ на имота е 685 кв.м. Предмет на публичната продан е само сградата.

В срок от един месец, който започва да тече от 22 март, желаещите да участват в търга ще могат да огледат имота и книжата, а публичната продажба ще се проведе на 23 април сутринта в Софийския районен съд, става ясно още от обявлението.

В началото на 2019 г. в "24 часа" се появи информация, че частни съдебни изпълнители са влезли с полиция в резиденцията на Баневи, за да опишат къщата им. Причината е издаден през 2018 г. от Софийския градски съд изпълнителен лист за вземане от 102 хил. лв.. До намесата на частните съдебни изпълнители се стига след дело между две фирми в арбитражния съд за търговски и потребителски спорове. Молител по него е фирма "М. ПЛОД.Б" ЕООД, а ответник - "Партнърс комерс" на Баневи, става ясно от публикацията.

Николай и Евгения Баневи бяха арестувани във Франция през октомври миналата година. Разследването е за източване на завода "Полимери". Семейството бе екстрадирано в България през декември. Оттогава двамата са в ареста.