Александра Фейгин ще стартира с втори стартов номер във волната програма при жените на Световното първенство по фигурно пързаляне в японския град Сайтама. 16-годишната българка ще излезе на леда в първата група в 10:45 часа сутринта българско време в петък, предаде БТА.

По-рано днес Фейгин зае 20-о място в кратката програма при дебюта си на такъв шампионат при жените. Тя изигра много добре композицията си на фона на музика от "Списъкът на Шиндлер" и получи оценка от 56,69 точки (33,01 т. за технически елементи и 23,68 т. за компоненти на програмата). Фейгин направи комбинация троен-троен тулуп, троен флип и двоен аксел.

Първите 24 от общо 40 фигуристки от кратката програма за класираха за финалната волна, която е на 22 март.

Олимпийската шампионка от Пьончан Алина Загитова (Русия), която води в класирането, е с предпоследен 23-ти стартов номер и ще излезе на леда в 14:10 часа. Последна ще играе Елизабет Турсинбаева от Казахстан, която зае трето място в кратката програма.

Александра Фейгин със сигурност ще запише едно от най-добрите класирания на българска фигуристка на Световно първенство за последните 25 години. До момента най-призовото място на българка е през 1993 г., когато Виктория Димитрова завършва 17-а.

През януари Фейгин зае историческото 11-о място на Европейското в Минск (Беларус).

Световното първенство продължава утре с волната програма при спортните двойки и с кратката при мъжете.