Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че често ползва Туитър, защото е най-доброто средство за заобикаляне на корумпираните и непочтени медии, предаде Франс прес.

"Туитър е моето средство да отправя посланието си, когато медиите са корумпирани, а те са корумпирани", каза американският президент от градините на Белия дом.

И добави:

"Нашите медии са толкова непочтени. Те не предават фактите".

По отношение на употребата на Фейсбук, Инстаграм и Туитър Тръмп изтъкна:

"Това за мен е начин да предам посланието си, тъй като има голяма непочтеност сред медиите за фалшиви новини".

Профилът на Тръмп в Туитър има близо 60 милиона последователи, отбелязва Франс прес. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви вчера, че не възразява да бъде огласен докладът на специалния прокурор Робърт Мълър от разследването му за евентуална намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. и за предполагаеми контакти между нейни представители и щаба на Тръмп, съобщи Ройтерс.

"Нека да излезе, нека хората го видят, това зависи от главния прокурор. Ще видим какво ще стане", каза президентът пред репортери в Белия дом. "Ще видим дали това е справедливо", добави той. 

Мълър се готви да представи доклада си на главния прокурор на САЩ Уилям Бар. В него той излага своите заключения от разследването, вкл. за това дали има руска намеса в изборния процес и дали Тръмп незаконно се е стремял да възпрепятства разследването. Тръмп отрича за тайно споразумение с руски представители и за възпрепятстване на следствието. 
Бар вече е под натиск от членове на Конгреса целият документ да стане публично достояние. Миналата седмица Камарата на представителите одобри с 420 гласа "за" и нито един "против" незадължаващо решение докладът на Мълър да бъде огласен в двете камари на Конгреса и пред гражданите. Не е ясно дали такова решение ще мине и в Сената, отбелязва БТА.