Разследването срещу Кристиано Роналдо за изнасилване в Лас Вегас променя плановете на "Ювентус" за лятната подготовка, пише "Ню Йорк Таймс". Шефовете на "Старата госпожа" се опасявали, че голмайсторът може да бъде арестуван в САЩ и това била причината да отклонят покана на организаторите на все по-популярната "Международна купа на шампионите".

Под това име вече са наложени приятелски мачове между най-големите европейски клубове - най-вече в Америка, но също така в Азия. Имената пълнят огромни стадиони, а отборите печелят пари, като същевременно излизат в контроли с реномирани съперници.

През миналата година полицията в Лас Вегас отвори отново случай за обвинение от страна на бившия модел Катрин Майорга към Роналдо за изнасилване в луксозен апартамент във Вегас през юни 2009 г. Португалецът вече няколко пъти отхвърли обвиненията. Все още няма подвигнато обвинение. Наскоро бе изискана ДНК проба от Роналдо, който след случая е заплатил на учителката 375 000 долара, за да мълчи.

"Ювентус" е заявил дати в Азия, което означава, че може да срещне там "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм". Босовете на "червените дяволи" тази година са избрали този континент, след като по-често се подвизават в САЩ през юли.