Бившият национал на Англия и футболист на "Мидълзбро", "Манчестър Сити", "Съндърланд" и др. Адам Джонсън излезе от затвора, след като излежа половината от 6-годишната си присъда за секс с непълнолетна. Джонсън е освободен в ранните петъчни часове и закаран в дома си от своя баща, пишат британските медии.

Той влезе зад решетките през 2016 г. по обвинение, че близо две години по-рано е правил секс с 15-годишно момиче в луксозния си автомобил като играч на "Съндърланд". Джонсън дълго време отричаше и твърдеше, че само е целувал девойката. В крайна сметка бе признат за виновен и тикнат зад решетките в пенитициарно заведение край Донкастър (Южен Йоркшир).

Така добрата му кариера във Висшата лига бе прекратена, а крилото получаваше по 60 хиляди паунда седмично. 31-годишният футболист има 12 мача и два гола за Англия. Той не стана водещ играч на "Сити", но всичко за него се развиваше добре в "Съндърланд".

Когато още не беше на свобода, Джонсън заяви, че иска да продължи да играе и да си намери клуб, когато излезе. По-вероятно извън пределите на Великобритания.

Възможно ли е обаче това?

Счита се, че на този етап Адам Джонсън не може и да помисли за Висшата лига и Чемпиъншип (второто ниво). "Дейли Мейл" твърди, че е направил анкета сред всички клубове от третата и четвъртата дивизия (Лига 1 и Лига 2). Те като в един глас заявили пред вестника, че ще "бягат далеч от този човек".

Дори някой да реши да даде шанс на Джонсън само за тренировки и проби след това, феновете нямало да одобрят идеята. Пък и медийният шум нямало да се отрази добре на даден клуб, заявява директор, пожелал анонимност пред изданието.

Би ли могъл бившият халф да пробва късмета си в Китай, както се спекулира? Отговорът и тук е не, тъй като в страната има строги рестрикции при издаване на работна виза. Джонсън вече притежава криминално досие, при това за много сериозно престъпление и никой в милиардната държава няма дори да опита да го наеме.

Същото се отнася за САЩ, Австралия и азитски страни.

Предвид присъдата си, смекчена предварително, Джонсън сега трябва да регистрира постоянния си адрес и банкови сметки в полицията и да я информира при желание да пътува в чужбина, уточнява "Гардиън". 

Най-големият проблем за бившия футболист е, че трудно ще вижда дъщеря си - на първо време. Най-малкото не може да го прави без придружител. Айла се роди през февуари 2015 г. и беше на 1 г., когато нейният баща беше прибран "на топло". Не след дълго стана ясно, че приятелката му Стейси го е напуснала. Пред съда тя е заявила, че го е направила не толкова заради случката с фенката, а след като Джонсън признал, че е изневерявал системно.

Пред дома на Адам в Дърам продължава да има много репортери, независимо от молбата на неговия баща да напуснат. Очаква се някогашната футболна надежда на Англия да направи изявление.