Спрете това, което правите и чуйте солото на Орианти на Voodoo Child.

Това отбелязва сайтът theclassicrock.net само преди няколко дни, припомняйки това изумително изпълнение.

Орианти е "безстрашна" - както отбелязва медията. Все пак да правиш Хендрикс на китара е...

Макар и родена през 1985 г., Орианти Панагарис е свирила с... Майкъл Джексън. Това става в ремките на подготовката на концертния албум This Is It, който за нещастие така и не се състоя.

Днес австралийската чаровница обикаля света най-често с Ричи Самбора - дългогодишното сърце (а, оказва се, и "черен дроб") на "Бон Джоуви".

За личен неин дебют се смята сингълът According to You от 2009 г. Той е официален дебют макар и от втория й албум Believe. Всъщност първият Violet Journey не се брои, защото не е подписан контракт с голяма фирма... Макар че забележително е, че там Орианти и пее, и свири на барабани! 

От Believe е сингълът Shut Up and Kiss Me - точно като чисто новата песен на "Уайтснейк", но не е това - само съвпадение на имената...

Ако случайно сте я пропуснали във фонотеката си, Орианти Панагарис - както личи от името, макар и австралийка, е малко "наше момиче" - от гръцки произход. На 3 г. вече свири на пиано, на 6 се захваща с китарата, на 14 свири с банди, като на 15 е дебютът й с... дръжте се! - Стив Вай.

На 18 г., докато другите кифли си правят там разните му кифленски работи, тя излиза на сцената с Карлос Сантана на негов концерт в Аделаида.

А ето я и с Били Гибънс. Ще я познаете по това, че е без брада и свири... убийствено.

Тази - без преувеличение - забележителна дама, има в колекцията си награда от сп. Elle, но не за най-добър вечерен мейкъп а за една от 12 Greatest Female Electric Guitarists.

А полезни съвети - как да свирите като някои от безсмъртните рок класици, може да видите в сайта BeginnerGuitarHQ тук.