Очаквано от БСП не само приветстваха оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, но призоваха и за още уволнения. Говорителят на левицата Елена Йончева и кандидат за водач на евролистата на БСП обяви, че оставка трябва да подадат и всички други замесени политици от ГЕРБ.  

„Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той е главата и е на върха на тази пирамида. Не само Цецка Цачева трябва да си подаде оставката. Оставка трябва да подадат и г-н Цветанов, г-н Рашидов и г-жа Колева (зам.-министър на спорта, бел. ред.)“, заяви Йончева пред "Дарик радио"

Според нея не става въпрос само за оставки, а те трябва да напуснат политиката.

„Проблемът е много голям. Не става въпрос за няколко политици, които са си купили апартаменти на цена няколко пъти по-ниска от пазарната. Големият проблем е как се прокарват лобистки закони“, каза още тя и обясни, че по информация на Българската стопанска камара 72% от законите в парламента се вкарват през задния вход.

Според нея днес трябваше да откриваме „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, а вместо това откриваме асансьорите на г-н Цветанов.

„Имаме правителство, което вече 10 години не може да застане зад нито един значим за България проект. Управляващите въобще не ни водят към Европа, а към Анкара. Кранчето на газта се държи от нашата южна съседка. След 10 години ще имаме недостиг на електроенегрия, тогава вече и шалтерът ще се държи от Турция, защото те строят нови атомни електроцентрали“, коментира Йончева, цитирана от пресцентъра на БСП.