В разгара на апартаментната сага в ГЕРБ и оставките в кабинета зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов демонстрира висок оптимизъм в социалната мрежа. Цветанов е на посещение във Вашингтон, където ще участва в Конференцията по политики на Американско-израелския комитет по обществени въпроси. Той все още не е коментирал рокадите в правителството.

В четвъртък премиерът Бойко Борисов съобщи, че е говорил със заместника си по телефона за разкрието, че висши фунционери на ГЕРБ са купили апартаменти от фирма "Артекс" на занижени цени. Борисов заяви, че очаква Цветанов да се прибере в София другата седмица и се зарече за "тежки решения". 

"Поздравления за министър Горанов и правителството на Бойко Борисов, от чиито дългосрочни политики вече усещаме положителния ефект. Така работи ГЕРБ - разумно и в интерес на хората. А всичко останало е обикновено продуциране на фалшиви новини от партийните централи", написа той в публикация за повишения кредитен рейтинг на България от агенция "Фич".

В друга публикация председателят на парламентарната група на ГЕРБ разказва за посещението си във Вашингтон.

"Като представител на правоохранителната общност с дългогодишен опит, включително в изпълнителната власт, ще взема участие като говорител и в Международния форум по сигурност, който се провежда в рамките на конференцията. Целта на форума е обмен на добри практики и дебати по развитието на текущите въпроси и предизвикателства в сектор сигурност", споделя Цветанов.