"Каквото за Цецка, това и за Цецко."

Така председателят на АБВ Румен Петков коментира събитията около сделките с имоти и оставката на правосъдния министър Цецка Цачева. Според Петков по случая е било задължително БСП да настоява за анкетна комисия и вот на недоверие заради апартаментите.

„Ръководството на БСП три дни си мълча. Адекватното действие е над часа, влизане в Народното събрание и искане за назначаване на парламентарна анкетна комисия, доминирана от опозицията и председателствана от опозицията, която да разследва случая, с един-единствен мотив – произхода на средствата“, посочи Петков, цитиран от пресцентъра на партията.

В контекста на апартамента на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов Румен Петков разви накратко и аритметически алгоритъм:

„Апартамент, който има, струва 1,6 млн. лв. по груби сметки. Какво означава това - 160 хил. лв. на година за последните 10 години активен политически живот. Означава, че той е спестявал по грубо 15 000 лева на месец. Това мълчание, това неискане на анкетна комисия означава да оставим тези, които ни обясниха, че тъщата му е дала 6 апартамента, сега да ни обяснят, че баджанакът му е дал седмия. Ръководството на БСП си мълча три дни, защото не знае какво да направи – как да слугува на Цветанов и да го пита едновременно – ти откъде взе 1.6 млн.“, коментира още Петков.