Ивайло Чочев е получил много тежка контузия в евроквалификацията с Черно гора (1:1) снощи и ще бъде извън терените до края на сезона. Това заяви пред бТВ  лекарят на националния ни отбор по футбол - д-р Бисер Бочев. Възстановяването на полузащитника ще продължи минимум 6 месеца.

Халфът бе заменен в 70-ата минута, след като се хвана за коляното след много твърдо единоборство с противник. Той видимо изпитваше силна болка, беше изнесен с носилка от терена и закаран в болница.

"Още снощи, по време на мача, за мен бе ясно, че има тежка травма. Разкъсване напълно на долната част на сухожилието на четириглавия мускул, съчетано с вулзий или отчупване на парче от самата капачка. Този тип увреждане при спортисти е характерно за малко по-късна възраст. Високата енергия при сблъсъка на двамата е довела до това състояние", каза Бочев.

"Прогнозата е, че ще трябва да се възстановява поне 6 месеца. Абсолютно всички футболисти се отнасят мъжки с него и се опитват да бъдат полезни. Той е едно весело и много добро момче, куражлия. Опитваме се да му помогнем да бъде оптимист. Аз мисля, че всичко ще се развие добре", добави медикът.

На Чочев предстои операция, която най-вероятно ще бъде извършена в Италия, а българският футболист ще се възстановява под контрола на лекарския щаб на "Палермо", където играе от 2014 г. насам.