Няма абсолютно никакво основание за оставката на Цецка Цачева, специално тя е един от най-почтените и неукорими в своята дейност политици.

Това каза за Агенция „Фокус“ лидерът на ПП НФСБ и депутат от на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов. Ден по-рано един от коалиционните партньори в ОП - ВМРО, също защити Цачева, която обяви, че подава оставка.

„Въобще не мога да повярвам, че през 2019 г. може да се извършва такъв просташки лов на вещици, който ми напомня в исторически план връщане във времето веднага след 9 септември, когато без вина и с вина са изтрепвани хиляди хора само с обвинението, че са били чорбаджии. Няма абсолютно никакво основание, всяка имотна сделка е въпрос на договаряне между двете страни и когато няма нарушение на закона, не знам кой с какви мръсни ботуши ще гази в личния живот на хората. Специално Цецка Цачева е един от най-почтените и неукорими в своята дейност политици – човек, за който повече от 10 години никой не можа един черен косъм да намери в биографията му“, коментира Симеонов.

И допълни:

„Сега изведнъж да я изкарат виновна защо? Защото си е купила апартамент на договорена цена, платила си е парите, не е ограбила никого, не е извършила сделката в резултат на някакви корупционни облекчения към фирмата. Чисто просто си е продала имотите в Плевен, за да си купи апартамент и те ще ѝ дъвчат кокалите и Борисов ще ѝ иска оставката. Това общество вече просто превъртя“.

По думите му няма оставка без да я е поискал премиерът Бойко Борисов.

„Не знам как тази партия съществува с такъв лидер, който е готов да хвърли всеки в бездната само и само да продължи да се кандилка отгоре на властта. За съжаление обаче, в политиката не е достатъчно само да се кандилкаш, да се балансираш отгоре на властта, а да вършиш някаква работа. Какво прави той? В момента предателски мълчи и не защитава хората, които му вършат най-много работа“, каза още Валери Симеонов.