Холандия и Германия сътвориха зрелище в мач от група С на европейските квалификации, а победата, макар и спечелена щастливо в края, този път е за маншафта - 3:2 в Амстердам.

Гостите поведоха с 2:0 с попадения на Лерой Сане и Серж Гнабри в 15-ата и 34-ата минута. След почивката "лалетата" върнаха двата гола чрез Матайс де Лихт (48-ата) и Мемфис Депай в 64-ата. И когато домакините търсеха победата с финален щурм, с единствената си опасна атака след почивката Германия отмъкна победата.

Това направи Нико Шулц в 90-ата мин.

Двата колоса бяха съперници и в Лигата на нациите. Холандия спечели убедително у дома (3:0), а на германска земя срещата завърши наравно, като и тогава "железните" дръпнаха с 2:0, а играчите от "ниската земя" стигнаха до 2:2 в края.

В началото и двата тима показаха, че искат победата. В играта на младия тим на Йоахим Льов имаше много скорост - така паднаха и двете попадения. А това на Гнабри бе истински шедьовър след индивидуална акция отляво на атаката, нахлуване по диагонал и фалцов удар в далечния ъгъл.

При 0:1 два страхотни пропуска за "оранжевите" направи Райън Бабел - намеси имаше вратарят Мануел Нойер. След 2:0 Германия наложи превъзходство.

Холандия промени игровото си поведение през втората част, бързо намали, а не чака дълго и за 2:2. В тези минути се видя, че маншафтът има проблеми, когато се отбранява. Пък и забрави да атакува, Лерой Сане остана изолиран напред.

Все пак гостите дочакаха момента си и нанесоха решителен удар в самия край - 3:2. Не е за пренебрегване, че попадението бе изработено от две смени - Илкай Гюндоган и Марко Ройс.

Това бе първият мач за Германия по пътя към Евро 2020, а Холандия онзи ден разгроми Беларус с 4:0. Лидер в групата е Северна Ирландия с 6 точки.

Други резултати:

Група С

Северна Ирландия - Беларус 2:1

Холандия - Германия 2:3

Група I 

Кипър - Белгия 0:2

Сан Марино - Шотландия 0:2

Казахстан - Русия 0:4

Група G 

Израел - Австрия 4:2

Полша - Латвия 2:0

Словения - Северна Македония 1:1