Таблоидът "Сън" на Рупърт Мърдок пише в редакционна статия на първа страница днес, че министър-председателката Тереза Мей трябва днес да обяви, че ще подаде оставка, щом сделката й за Брекзит бъде одобрена и Великобритания напусне Европейския съюз, предаде Ройтерс.

"Времето изтече, Тереза", пише "Сън" и добавя, че единственият шанс на Мей да издейства одобрение на сделката й от парламента е да обяви дата за оттеглянето си.

Британската премиерка Тереза Мей свика на спешна среща в правителствената резиденция Чекърс край Лондон ключови министри от своя кабинет, депутати консерватори, подкрепящи Брекзит, и други видни дейци на управляващата партия. 

Те пространно дискутираха стратегията на премиерката и въпроса дали има достатъчна подкрепа, за да бъде отново поставен на гласуване идната седмица нейният договорен с Брюксел проект на споразумение за напускане на ЕС, съобщи Ройтерс.
Говорителят отказа да направи коментар за резултата от разговорите. По-късно обаче електронният сайт "Бъзфийд" съобщи, че депутатите привърженици на "Брекзит", начело с Джейкъб Рийс-Мог и Иън Дънкан-Смит, са казали на Мей, че ако иска нейното споразумение да бъде одобрено, тя трябва да представи график за оттеглянето си от премиерския пост, за да се гарантира, че следващият етап от преговорите - вече за условията на бъдещите отношения с ЕС - ще премине под друго ръководство, предаде Ройтерс.