Националният ни отбор по футбол играе тази вечер от 21:45 часа срещу Косово в Прищина втория си мач от квалификациите за Евро 2020. В петък селекцията ни стигна до 1:1 с Черна гора в София.

Това ще е откриващият двубой за косоварите, които като пети тим в нашата група А чакаха ред. В четвъртък те излязоха в контрола срещу Дания и бяха много близо до успех с 2:1, но "червения динамит" изравни в 90-ата минута.

Няма съмнение, че Косово ще е труден съперник, особено като домакин. Селекционерът Петър Хубчев и вратарят Николай Михайлов увериха снощи на пресконференцията, че отборът ни е готов за това.

Българският тим не тренира в Прищина, а само излезе на терена. Играчите показаха страхотна подкрепа на тежко контузения Ивайло Чочев. "Чочев, чакаме те! Винаги заедно" - с надпис с такива тениски излезе целият отбор.

Чочев вече бе опериран в Италия. Той получи скасване на коленно сухожилие и счупена капачка в средата на второто полувреме срещу Черна гора. Очаква се да  отсъства от 6 до 8 месеца.

А в другия мач тази вечер от гр. "А" Англия гостува в Подгорица на черногорците - отново от 21:45. "Трите лъва" стартираха впечатляващо с 5:0 над Чехия.

От останалите срещи тази вечер най-интересни са Португалия - Сърбия от гр. В и Франция - Исландия от гр. Н.