Под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура е повдигнато обвинение и е задържано лице, "опитало да извърши въоръжен грабеж" в аптека в центъра на столицата, съобщават от Районната прокуратура. От думите им обаче става ясно, че изключително опасният извършител е влязъл в аптека, "криейки ръката си под блузата", че е бил дотолкова опасен и непоколебим, че други влезли клиенти са го "разколебали" и че е позволил аптекарката да помоли същите тези граждани за помощ... И че в крайна сметка е изключително опасен, затова е задържан за 72 ч. и дори ще му искат постоянен арест от съда.

Ето и цялото съобщение:

На 21.03.2019 г. около 17:50 часа обв. П. Иванов се намирал в гр. София, бул. "Княгиня Мария Луиза". Той влязъл в аптека, част от голяма търговска верига, намираща се на булеварда, криейки ръката си под блузата, с която бил облечен. Същевременно Иванов на висок глас разпоредил на служителите на аптеката – И. и Г. "Няма да натискаш паникбутона, това е обир, ще ви застрелям всичките!", както и: "Вади парите, ще ви застрелям, ще ви направя на решето!" В този момент в аптеката влезли други клиенти, което разколебало действията на Иванов, а Г. се обърнала към тях с молба за съдействие и уведомяване на полицията.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на  Софийската районна прокуратура, в хода на което Иванов е установен, като му е повдигнато обвинение по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1  НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца на 23.03.2019 г. дежурен прокурор при СРП е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, след изтичането на които той ще бъде приведен в сградата на СРС за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "задържане под стража".