Националният отбор по футбол направи 1:1 като гост на Косово в група А на евроквалификациите. Това е второ поредно реми за селекцията ни с 1:1 - в петък същият резултат бе записан срещу Черна гора.

Васил Божиков откри резултата в 39-ата минута, а в 60-ата Зенели изравни пред пълните тримуни на стадиона в Прищина.

Така националите имат две точки от 2 мача и са втори в групата. Англия, тимът на която срази с 5:1 Черна гора в Подгорица, е с пълен актив и убийствена голова разлика от 10:1. Косово (мач по-малко) и Черна гора имат по 1 т., а Чехия (мач по-малко) е с нула.

Българите играха добре преди почивката, но след антракта отстъпиха и се прибраха в половината си, като същевременно престанаха дори да контраатакуват. Не създадоха нито една чиста голова възможност.

Домакините устроиха страхотна обстановка и потвърдиха реномето си на негостоприемни в чисто футболно отношение. На терена също беше тежко - косоварите имат млад тим, който играе доста дръзко, с хъс и агресия.

Селекцията ни започна добре, но можеше и да допусне гол още в 9-ата минута, когато Антон Недялков изби топката пред голлинията след удар на Рашица, който беше преодолял Николай Михайлов.

В следващите минути Косово пое инициативата. Последва ситуация с намеса на Михайлов.

Все пак в 39-ата България имаше шанса да поведе в резултата. Тодор Неделев центрира от ъглов удар и Васил Божиков вкара с глава. След попадението целият тим отиде до скамейката, капитанът Ивелин Попов взе фланелка на тежко контузения Ивайло Чочев и я показа на целия стадион.

През вторите 45 минути домакините натиснаха. Най-добрата възможност за България се откри пред Кристиян Малинов, но силният му изстрел бе блокиран. В 55-ата косоварите бяха близо до изравняване. Първо излезлият сам срещу Михайлов Мурики удари греда, а при добавката Войвода не уцели вратата.

В 60-ата минута Николай Бодуров направи нова грешка и Зенели изравни с удар от границите на наказателното поле - 1:1. 

Офанзивата на Косово продължи до края на срещата. Зенели шутира опасно от свободен удар, а Рашица тества Михайлов, който изби за пореден път и предотврати поражение с обрат.

Дебют за "А" националния ни тим направи Валентин Антов (18 г.), който влезе като смяна, както и с година по-малкият Мартин Минчев, записал втори двубой.

По същото време Англия се разправи с Черна гора на терен, на който е изживявала тежки моменти. Този път не стана така. Весович даде преднина на играчите в червено, но още в в 30-ата защитникът Майкъл Кийн изравни. Последваха голове на Рос Баркли (39-ата и 59-ата), Хари Кейн (71-ата) и Рахим Стърлинг (81-ата).