Бразилия победи Чехия с 3:1 в приятелски мач в Прага. Чехите са в "българската" група А на евроквалификациите, но нямаха мач във втория кръг и записаха престижна проверка. В първия си двубой младият тим бе разгромен от Англия на "Уембли" с 0:5.

Снощи се видя, че нашият съперник не е толкова слаб. Той направи добро първо полувреме срещу един от колосите на футбола, в редиците на който личаха скъпоплатени звезди от най-големите европейски клубове.

Талантливият Патрик Шик от "Рома" направи пропуск, но в 37-ата минута Давид Павелка матира стража на "Ливърпул" Алисон.

След почивката Бразилия реши да поиграе. Още в началото на полувремето Роберто Фирмино изравни след грешка в защитата на домакините. Последваха няколко пропуска и намеси на вратаря на чехите Павленка. 

Все пак в 83-тата Габриел Жезус вкара за 2:1, а малко преди последния сигнал на съдията оформи 3:1.

Големият съперник на Бразилия в Латинска Америка - Аржентина, спечели с 1:0 срещу Мароко в Танжер. "Гаучосите" играха без контузения срещу Венецуела преди дни Лео Меси. Анхел Корея реализира в 83-тата минута.

Снощи се играха и последните за тази пролет евроквалификации. Следващата серия е през юни.

Зрелищни равенства направиха равностойни отбори като Швейцария и Дания (3:3), Норвегия и Швеция (3:3), а също така Босна и Херцеговина и Гърция.

Испания и Италия спечелиха без усилия срещу аутсайдери.

Клаудиу Кешеру от "Лудогорец" вкара два гола за Румъния срещу Фарьорските о-ви, а Козмин Моци и Драгош Григоре също играха.

Резултати от европейски квалификации:

Група D

Швейцария - Дания 3:3

Ейре - Грузия 1:0

Група F

Норвегия - Швеция 3:3

Румъния - Фарьорски о-ви 4:1

Малта - Испания 0:2

Група J

Босна и Херцеговина - Гърция 2:2

Армения - Финландия 0:2

Италия - Лихтенщайн 6:0