Джей-Зи и Бионсе посветиха на членове на семействата си наградата си "Авангард" на Съюза на гейовете и лесбийките срещу клеветата (GLAAD), съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. 
Двойката получи приза на 30-ата годишна церемония за наградите на GLAAD в Бевърли хилс, Калифорния. От съюза поясниха, че наградата им се връчва за дейността им, свързана с ускоряване приемането на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални в обществото. Бионсе се изказа срещу закони, които дискриминират гейовете и транссексуалните, отбелязаха от съюза. Освен това тя включи гейове и транссексуални в клиповете си. 

Джей-Зи почете майка си Глория Картър, която е лесбийка. На нея са посветени излязлата миналата година негова песен "Smile" и видеоклипът към песента.
Бионсе заяви, че чичо й Джони, който умрял от усложнения, свързани с ХИВ, е най-прекрасният гей, който някога е срещала. Той допринесъл не само за нейното отглеждане, но и за това на сестра й. Бионсе била свидетел на мъчителната му битка със заболяването, пише БТА.