Братя Пулеви започват да отвръщат на удара във вече добилия световна популярност скандал с американската репортерка Дженифър Равало-Джени Суши.

Вчера стана ясно, че лицензът на Кубрат Пулев да се боксира в щата Калифорния е замразен заради жалба от страна на журналистката от "Вегас спортс дейли" и нейната адвокатка - прочутата активистка за женски права Глория Олред, за сексуално посегателство.

Те заявиха и че ще заведат дело. В интервю след мача на Кобрата с румънеца Богдан Дину в Коста Меса миналата неделя българинът целуна Равало. Тя твърди, че след това я сграбчил за задните части.

В последните часове Тервел Пулев - по-малкият брат на Кубрат, публикува снимка и видео от партито след мача и интервюто.

На фотоса се вижда как Джени Суши седи в скута на човек, чието лице е замазано. Те са точно до Тервел (вляво).

"Ако една жена е сексуално пресирана, насилена или застрашена по някакъв начин, от някой в компанията, вероятно не би останала цяла нощ до 6:00 сутринта. Не би стояла в скута на различните мъже на въпросната компания", пише в поста във фейсбук, премахнат в късния следобед от профила.

По-късно се появи и видео - пак на стената на официалната страница на Тервел Пулев, на което Джени Суши танцува в скута на мъж.

"03:00 ч. сутринта, няколко часа след прословутата целувка, Джени Суши в контекста на сексуално тормозената жена!", пише в поста.

Междувременно медията на репортерката - "Вегас спортс дейли", обяви, че тя и Глория Олред са подали жалба и в Световната боксова асоциация (WBA) за отнемане на боксовия лиценз на Пулев. Ако това се случи, той няма да има право да се боксира.

Сега не може да го прави само в Калифорния - като административна мярка до 14 май, когато е поканен да обясни поведението си пред спортната комисия на щата.

Какво следва сега за Кубрат Пулев? Заседанието на 14 май е доста важно. Ако Калифорнийската спортна комисия трайно отнеме лиценза му, той ще го загуби и за цялата територия на САЩ.

А се гласи за нов мач в Ню Йорк в близките месеци. Тази санкция може да се отрази и на договора му с "Топ Ранк".

На този етап не е ясно кога Световната боксова асоциация ще разгледа жалбата за отнемане на боксовите му права.

Най-големите медии в света продължават да следят скандала.

Би Би Си отрази новината за замразения лиценз на Кубрат Пулев в Калифорния:

Американската спортна телевизия ESPN, която има договор с "Топ Ранк" - агенцията, представляваща Кобрата в САЩ, и излъчи мача му с Богдан Дину, също следи събитията:

Ето и CNN:

И завършваме този "преглед на печата" с последната публикация на TMZ, най-големият "жълт" сайт в Съединените щати: