Крайрейнският град Шпайер в продължение на векове се гордее с архитектурата си и с катедралата от 1106 година, в чиято крипта са погребани четирима императори, четирима крале и един канцлер – Хелмут Кол. Но на принципа „О, времена, о, нрави“ новата „гордост“ на града е уникалният за Германия публичен дом, където клиентите се приемат не от живи жрици на любовта, а от техни силиконови копия, които силно се доближават до реалния външен вид на бленувания сексуален обект.

Те имат имена – Никол, Алекса или Кацуми (ако клиентът има азиатски слабости), и могат не само да доставят сексуално удоволствие, но и просто да изслушат посетителите си. На ден се отбиват (засега) по около десетина клиенти, половината от които са водени по-скоро от любопитство, но останалата половина са вече редовни – сочи собственикът Рафаел Абелман.

Цените не се различават от тези в обичайните публични домове - половин час струва 60 евро, пет часа – 360. При това не се налага да се плащат заплати, а шестте „служителки“ са винаги мотивирани – дори и след десетия клиент. Както разказва съдържателят, един клиент се застоял с куклата цели три часа. Друг поискал две едновременно.

И други публични домове в Германия предлагат подобни услуги, но само между другото, посочва 32-годишният собственик на своеобразния бардак, който не без гордост изтъква, че в Шпайер това е основното изкушение. Рафаел Абелман просто искал да наложи нов вид услуга и да не се повтаря – затова заложил на куклите. Дискриминация няма – сред екипажа е и един мъжки модел.

Според експертите в сферата на секса, в цялото начинание няма нищо необичайно – всичко зависи от търсенето и предлагането. И щом клиентите са на възраст между 18 и 75 години, значи потребност от този вид услуги има. При това повече сред по-образованите господа с по-високи доходи – коментират експертите. Те са на мнението, че след един или повече разводи, коствали немалко във финансов план, един мъж като нищо ще избере неодушевената сексуална партньорка, която няма  да му донесе неприятности.

А има и друго – куклите предоставят възможността да се отърсиш чрез тях от чувствата си. Стеснителността, страховете и задръжките отпадат, което не би могло да се случи, ако контактите се осъществяват с реална жена. Основания за опасения биха могли да възникнат само, ако някой се интересува единствено и само от неодушевени партньорки, изтъкват експертите.

Иначе в своеобразния публичен дом в Шпайер всичко принципно е както в конвенционалните – дамите са грижливо гримирани и фризирани, на клиентите се препоръчва да ползват презервативи, а куклите насреща им са надлежно измити, деизнфекцирани и напудрени.

Впрочем – който иска да се забавлява със секс кукла, няма никакъв проблем да го прави и в домашни условия, имайки предвид огромното предлагане на подобни модели в интернет, най-вече по линия на многобройните производители от Азия. Цените не са по джоба на всеки – над 2000 евро.