Фортуна се усмихна на "Ливърпул" при домакинството на "Тотнъм" от 32-ия кръг на Висшата лига - 2:1. Автогол на Тоби Алдервайрелд в 90-ата минута донесе успех на "червените" и ги върна на първото място със 79 точки. "Манчестър Сити", който вчера не се затрудни на терена на "Фулъм" (2:0), има 77 т. и мач по-малко.

"Тотнъм" е с 61 т., колкото има и "Манчестър Юнайтед". В битката за 3-4 място следват "Арсенал" (мач по-малко) и "Челси" с по 60 т.

Роберто Фирмино даде аванс на кандидата за шампион в 16-ата минута, а първото полувреме бе за "Ливърпул". 

"Тотнъм" се промени след почивката. Заредиха се опасности пред вратаря Алисон. Така в 70-ата Лукас Моура, който често влиза в ролята на жокер за Маурисио Пачетино, изравни. 

Мачът стана двуостър - със скоростни атаки и към двете врати. В 85-ата "шпорите" можеха да стигнат до пълен обрат. При ситуация двама на един в атака обаче Муса Сисоко стреля над гредата.

"Ливърпул" тръгна яростно на финален щурм. След продължителна обсада на вратата на гостите топката бе центрирана към Мохамед Салах, той игра с глава, а Юго Лорис изби топката в краката на Алдервайрелд - 2:1.

"Челси" спечели със същия резултат като гост на "Кардиф". Лондончани стигнаха до обрат след гол на Камараса в 47-ата. Сесар Аспиликуета изравни в 84-ата, а в добавеното време Лофтъс Чийк реализира за 2:1.

В края обаче съдията помогна на "сините". Попадението за 1:1 бе от явна засада. Домакините претендираха и за червен картон на Рюдигер, фаулирал откъсващия се Зохоре.

Треньорът на "Кардиф" Нийл Уорнък остро протестира срещу рефера. Уелският тим води битка за оцеляване.

Вчера "Манчестър Юнайтед" победи с мъка "Уотфорд" с 2:1 на "Олд Трафорд" в първия мач, откакто Оле Гунар Солскяр стана постоянен мениджър.

В понеделник е срещата "Арсенал" - "Нюкасъл", а в средата на седмицата са мачовете от следващия рунд.