Стартира дарителска кампания в помощ на бившия прочут централен нападател на "Черноморец" (Бургас) и "Локомотив" (София) Владимир Стоянов, който се бори с коварно заболяване. Акцията стартира на 28 март, а средства се набират чрез еPay, по банкова сметка в ОББ, чрез изпращане на SMS-и и чрез абонаменти от 2 и от 5 лева.

SMS-ите могат да бъдат изпращани на eдинен дарителски номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR.

ФК "Черноморец 1919" (Бургас) и фенклуб „Сините акули“ призовават всички, които имат желание, да помогнат за набирането на средствата за лечение на голмайстора.

През 2013 г. Владимир Стоянов е диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином. Проведени са 4 линии химиотерапия, но болестта прогресира, въпреки първоначалните много добри изгледи.

Поради изчерпване на терапевтичните възможности на Владо е предложено да премине през имунотерапия с Nivolumab ("Опдиво"). Медикаментът се прилага в България, но не и при лечение на дребноклетъчен карцином на бял дроб, затова се налага Владимир да го заплати със собствени средства, с които той не разполага.

Стойността на 6 цикъла терапия през 14 дни е 44 500 лв.

„Призоваваме всеки, който има добро сърце и отношение, да пусне един, два или повече смс-и, за да се помогне на един от най-успешните бургаски и български футболисти да преодолее този проблем", казват от фенклуба на "Черноморец", родният клуб на Владо Стоянов.

В кариерата си Стоянов е играл още за "Ботев" (Пловдив), испанския "Депортиво" (Ла Коруня), на който помага за влизането в Примера дивисион, както и в "Спартак" (Пловдив) и "Порт Бургас". Бил е национален треньор на юношите до 19 години, както и треньор на "Черноморец". През 1989 г. е повикан и в националния отбор на България.

Информация за стойността на даренията и разходите по системата, както и актуалното състояние на набраните дарения може да бъде открита в интернет на адрес https://dmsbg.com/12199/dms-vladimir-vladimir-stoyanov/