Треньорите на "Лудогорец" и ЦСКА-София - Стойчо Стоев и Любослав Пенев, дадоха пресконференции преди утрешния четвъртфинал за Купата на България от 18:30 часа на стадиона в Разград. В събота двата тима ще се противопоставят на същата арена и в шампионата.

"ЦСКА в момента е в по-добро състояние от "Левски", но това не означава, че е по-добър отбор", заяви Стоев, чийто първи мач при завръщането начело на "орлите" беше срещу "сините" на "Герена" (2:0).

"Чакат ни два сериозни мача с ЦСКА, но да се концентрираме сега върху двубоя за Купата на България, рече още той. - Атмосферата на стадиона ще предразположи двата тима да покажат една добра футболна продукция. Естествено, че ние имаме амбиции и в двата турнира. Надявам се в сряда да продължим напред за Купата. Нашият отбор е достатъчно качествен. Футболистите са играли срещу всякакви противници. Провокации винаги има. Срещат се характери на терена. Нормално е да има по-сериозни футболни стълкновения. Те са част от играта. Няма как да го избегнеш."

"По никакъв начин нито аз, нито футболистите ще подценим двубоя за Купата на България. Ясно е, че мачът за първенството е от по-голямо значение, но и срещата за Купата има стойност. Донякъде споделям мнението, че това са шампионски двубои. Но не в пълна степен. Защото има доста мачове до края на първенството. Каквото и да се случи в срещите с ЦСКА ще има сблъсъци и с другите от първата шестица. Виждате, че те се представят добре срещу водещите отбори", добави специалистът.

Любослав Пенев също беше обран в изказването си. На въпрос за съдията на утрешния мач Николай Йорданов, той определи назначението му като "интересно". Каза още, че Йорданов вече е ръководил един мач на отбора му тази пролет и се е справил. Пенев се надява да стане така и в сряда, срещата да премине нормално и всичко да се реши честно и само на терена.

"Гледал съм много мачове на ЦСКА в Разград и в тях отборът много често завършваше с намален състав. Опасенията ще си ги запазя за мен. Те нямат значение."

"Ние ще играем футбол, искаме да се надиграваме и да победим с футбол, така Любо отговори на въпрос каква стратегия ще предприеме. - И двата мача с "Лудогорец" са важни. Но не само тези двата, а всеки един до края. Всеки мач е голям."

"Знаем и силните, и слабите страни на "Лудогорец", но няма да ги разкривам пред вас, за да не давам жокери на колегата. Знам какво чака. Там има промени, които се виждат, има нов треньор. Но нас това не ни вълнува, ние сме концентрирани върху себе си. Важно е ние какво ще направим. Разчитам, че отборът ще покаже интелект и самообладание, футболистите няма да се поддават на провокации. Треньорите сме до линията, оттам нататък са футболистите. Няма да търсим оправдания в съдията и противника", завърши Любослав Пенев.