Бившият зам.-шеф на ДПС Осман Октай коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" скандала с апартаментите на властта. Според него Бойко Борисов би трябвало да може да контролира Цветан Цветанов и не трябва да го прави партиен вожд.

"Това, което се случи с "Артекс" преля чашата. Голяма част от софиянци още от 90-те години с реституция бяха онеправдани, ограбени. Наказателен вот на евроизборите ще има тотален наказателен вот срещу ГЕРБ и кликата около Бойко Борисов. След като в Пристое можеш да раздаваш пари на тютюнопрозивдоителите незкаонно ти можеш да контролираш Цветанов, не да го правиш партиен вожд", заяви Октай.

Той даде оценка и на резултатите от местните избори в Турция, на които управляващата партия на Реджеп Ердоган загуби големите градове, сред които Анкара и Истанбил. Октай цитира гражданин на Анкара, който коментирал:

"Ние спряхме танковете, един диктатор ли няма да спрем. Стига репресии, стига намеса в икономиката."

Октай изтъкна, че Турция, от светска държава, е станала диктаторска, управлява се еднолично и с полицейщина.

"Болезненият удар е Анкара и Истанбул. Това е началото на края, знак, че Ердоган губи всичко", убеден е Октай.

Според него Ердоган употребява Бойко Борисов уж заради заплахата България да не бъде залята от бежанци, които всъщносто искат да ни заобиколят.

"Приятелството има други характериситки - контрабанда на цигари, оръжие, амфетамини, прихванати от турските служби", каза Октай, без да навлиза в подробности.

Той припомни, че в закона за вероизповеданията е била оставена възможността за финансиране от чужди държави. Според Октай при последното си посещение у нас главният прокурор на Турция е пристигнал със списък на 40 до 80 турски и българкси граждани, които са били преподаватели в двата колежа на Фуат Гювен и е искал тяхната екстрадация. Той смята, че последната акция срещу "Кинтекс" също е свързана с това посещение. Според Октай това се дължи на "зависимости на наши управляващи от външни сили заради корупционни сделки".