"Лудогорец" и ЦСКА-София се противопоставят днес от 18:30 часа на стадиона в Разград в четвъртфинал за Купата на България. Играе се един мач, така със сигурност ще има победител.

Това е първият от три двубоя между два от големите съперници в родния футбол тази пролет. В събота "червените" ще гостуват на "Лудогорец арена" още веднъж - от Първа лига. По-нататък ще има шампионатна битка и на стадион "Българска армия".

В първенството шампионите имат само три точки аванс, но сега на дневен ред е сблъсъкът в националния турнир.

"Лудогорец" е без двама контузени - вратарят Пламен Илиев и нападателят Якуб Шверчок. Това едва ли ще се отрази, тъй като треньорът Стойчо Стоев разполага с доста други футболисти. Формата на "зелените" е колеблива, но те поне са показали, че срещу силните играят мотивирано.

В ЦСКА-София настроението е приповдигнато - тимът набира скорост след трудния старт на пролетния дял. Любослав Пенев не може да разчита на левия защитник Ангел Лясков, но и той разполага с добра алтернатива.

Главен съдия е Николай Йорданов. При равенство в редовните 90 минути ще има продължения и евентуално дузпи.

Дотам снощи стигнаха "Етър" и "Локомотив" (Пловдив), които трябваше да си бият по 20 удара от 11-те метра, за да излъчат победител на стадион "Ивайло" (1:1 в редовното време и продълженията). Това е тимът на Локо, който е първият полуфиналист. Останалите четвъртфинали са в четвъртък.