"Има кой да ви накаже" - под този надслов граждани и активисти на движение "Боец" се сърбаха пред Министерския съвет днес на протест. Основното искане - оставка на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. 

По-рано Георгиев - непоследствено след препоръка от премиера Бойко Борисов и обявената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка - обяви, че излиза в дълъг отпуск, докато текат проверките за имотното му състояние и покупката на апартамент с над 180 км. м. тераса. За нея Георгиев първо обяви, че не я притежава, но после се оказа, че е част от ипотечния му кредит. Прокуратурата пък разпореди данъчна проверка на Георгиев като физическо лице, както и проверка за твърденията, че няма доказани доходи.

 
Протестът бе организиран и от гражданското движение "Боец", което подаде сигнал срещу Георгиев за проверка. 
 

Мотото на протеста "Има кой да ви накаже" е вдъхновено от реплика на бившия председател на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, който заяви в "Панорама" на БНТ миналия петък:  "Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже. Един депутат не може да бъде наказан, защото решението за излизане от парламента е лично волеизявление на народния представител". 

Това се случи, след като той самият подаде оставка като народен представител заради "Апартаментгейт", но остана на партийните си постове в ГЕРБ.

Сред протестиращите имаше и популярни лица - например юристът и бивш шеф на комисията по вътрешни работи и сигурност в Народното събрание от времето на НДСВ Минчо Спасов. (на снимката вдясно - б.р.)