Борисов говори за това как в ГЕРБ имат "стандарти", а до него стои Цветанов. Така лидерката на Движение 21 Татяна Дончева коментира последното развитие по скандала с апартаментите в "ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев" по TV+.

Дончева визира изказването на Борисов вчера, който призова всички намесени в скандала да излязат в отпуска или да подадат оставка.

"Те имали стандарт. И до него стои Цветан Цветанов, основното действащо лице. Ама кого заблуждава този човек, че като Цветанов отиде в парламента, нещо се случва. Това е вторият човек в ГЕРБ. Обикаля студията. Той представи евродепутатите от ГЕРБ. Този кадър говори ли ви, че те имат стандарт? Вашият стандарт от тази снимка е двоен стандарт, който е - не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря."

Според Дончева е трябвало да се отстрани Цветанов от всички постове, и най-вече най-влиятелния - зам.-председател на партията.

"Не ме интересува дали Бойко може да го махне, а какво е отношението на ГЕРБ-ерите към Цветанов. Аз видях любовта на ГЕРБ-ерите, в която той се къпе. Тоест те също не изпитват неудобство от този скандал. Ако от нещо им е неудобно, то е, че са ги хванали."

Според нея да се иска оставка на шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов и председателят на ВКС Лозан Панов в комплект с шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е нелогично.

"За Борислав Сарафов не се знае нищо. Трябва да се изясни и да се каже на обществото. По отношение на Лозан Панов трябва да кажете защо искате оставката. Съжалявам за Румен Петков и АБВ, които казват - аре вън. Така може само Румен да говори. Лозан Панов не е бил женен за въпросната жена, която добила имота от Мирянови. Не можете да искате да подаде оставка за това. Ако се докаже, че те са живели заедно в общо домакинство, тогава евентуално може да се повдигне въпросът"

Според нея, "те гледат да си разчистят сметките с Лозан, и считат, че сегашния случай им приляга."

Дончева каза още, че Георгиев се държи "нахално, нагло".

"Точка по въпроса? Каква точка, какви пет лева, тепърва имаш да разказваш за тераси, за ипотеки, за всички останало. Само към тези неща могат да се вържат няколко текста към НК", заяви юристката.

Според нея много от кардите на ГЕРБ са неграмотни или некадърни. 

"ГЕРБ-аджиите смятат, че това е норма, че присъствието във властта означава да крадеш, че задължението на пиара е да им вкара в устата и поведението най-безумното възможно поведение, което показва всичко друго, но не и неудобство, не срам. Напротив - да наглеят. Това са хора, които няма кой да докосне. Показват само недосегаемост."

Тя даде пример и с архитектите Мирянови от "Артекс", "решлии да си чучнат небостъргач на това тясно място, на тези тесни улички". И другите архитекти, сложили "надгробната плоча" на площад "Гарибалди" в столицата.

"Ми то и архитектите им такива - правени в час по трудово хора, които най-безочливо и нагло искат да бягат, имат 5 минути, ако ги изтърват, няма да могат да откраднат. Това е манталитет. Всеки трябва да се замисли - дали той би могъл да устои, ако той е на мястото на тези хора.

Аз смятам, че българинът не желае борба с корупцията, не желае върховенство на закона. Той се възмущава, че той не е там", заяви Дончева.

За Цветанов пък коментира:

"Става дума за някакъв психологически проблем - той колекционира апартаменти този човек. Това е патология."

Дончева коментира и че управляващите нямат юристи за парламента, като отбеляза, че й е много интересно кого ще направят председател на правна комисия. Както Клуб Z вече писа, това ще е един от малкото други юристи на ГЕРБ в Народното събрание - Димитър Лазаров.

"Да се надяваме, че парламентът няма да бъде много дълъг като живот. Трябва да се натиска, ситуацията има развитие, смятам, че това развитие ще попречи на Бойко да преговаря за Ф16, руснаците ще накарат Воля да излязат от парламента, ак опреговорите напреднат, Волен Сидеров и Георги Първанов ще вдигат вой до бога", обобщи тя.

Според нея трябвало да се "оказва натиск". Какво има предвид обясни така:

"Фейсбук и Интернет дават възможност на всеки човек. Стандартните начини, които са преди 10 или 20 години, не работят. Призовавам вашите зрители - да не казват "нищо не зависи от мен". Зависи. Можете да гласувате. Сегашните избори няма да са просто избори за европейски чиновници, те са един тест за властта. Сега е време да погледнете извънсистемните партии."

Движение 21 също се явява на изборите, с млади хора в листата, смятаме, че ще се представимприлично, завърш Дончева.