Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен и италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини са се споразумели да организират общ митинг на 18 май в Милано за европейските избори. Това научи "Франс прес" от източници от партия "Национален сбор", цитирани от БТА.

Председателката на френската партия и лидерът на италианската "Лига" са се срещнали в Париж на място, което не бе съобщено на пресата. Салвини е във френската столица за среща на вътрешните министри на Г-7 (Държавите със седемте най-големи икономики).

"Лидерите обмислят общ манифест за края на предизборната кампания и да обявят началото на нова Европа", съобщи в комюнике пресслужбата на Салвини.

На тази среща Льо Пен и Салвини "разговаряха за политическата ситуация, за сценарии за европейските избори" и по "основните теми от кампанията, включително работа, семейство и защита на околната среда", се казва в комюникето.

Те "поеха ангажимент да укрепят новите международни съюзи, за да разширят семейството на тези, които искат да променят Брюксел", се добавя в комюникето.

Матео Салвини и Марин Льо Пен. Снимка "Туитър"

Салвини ще отправи призив в понеделник в Милано, заедно с други националистически партии, за съставянето на разширена група в европарламента след изборите през май.

"В добра форма и готови за европейските избори на 26 май с Матео Салвини!", написа в "Туитър" Льо Пен.