Предизвикалото много полемики решение на ръководството на "Левски" да освободи трима основни футболисти - Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал, е взето колективно и като част от новата програма на клуба, заяви треньорът Георги Дерменджиев на пресконференция.

По-рано тази седмица от "Герена" обявиха, че договорите на тези играчи няма да бъдат подновени, така те отпадат от сметките още сега. Яблонски, който бе сред идолите на сектор "Б", емоционално се сбогува със "сините" в социалните мрежи.

“Всичко е ясно, просто няма да им бъдат подновени договорите, което означава, че аз като треньор няма да ги ползвам, заяви Дерменджиев. - Тези момчета са правили всичко възможно да помогнат на "Левски", трябва да бъдем позитивно настроени и няма смисъл да говорим за тях в минало време. Те все още имат договори с клуба. Това не са крути мерки, а решение на клуба и мисля, че програмата, която е определил клубът още в началото с новото ръководство, се следва. Решението е на всички. Казахме, че като политика ще трябва да видим и децата от школата, така че ще има нови лица.”

Дерменджиев потвърди назначението на поста главен скаут на румънеца Богдан Патрашку, познат в България като футболист на "Литекс" в миналото.

"Аз го познавам, разговарял съм с него вчера, така че всичко е в рамките на нормалното, мисля, че дори закъсняхме с човек на тази позиция в клуба”, обясни наставникът.

В неделя "Левски" има тежко гостуване във Варна, където не рядко губи. Вчера "Черно море" отпадна драматично с дузпи за Купата на терена на "Ботев" (Пловдив).

“При всички случаи тази загуба психологически няма да бъде добра за "Черно море", поне в някаква степен. Но това е отбор, който има достатъчно добри играчи, които ще заместят тези, които няма да играят и аз мисля, че нямат толкова голямо отражение тези 120 минути. Всеки противник е различен и когато завърши мача, можем да говорим и правим много анализи. Ние видяхме, че срещу "Ботев" имахме малко голови възможности и се надяваме във Варна да имаме повече”, рече Дерменджиев.