"Лудогорец" и ЦСКА-София играят един срещу друг мач от втория кръг на първата шестица в шампионата. Двубоят е с начален час 17:15, арена отново е стадионът в Разград.

В сряда "червените" спечелиха с 1:0 в четвъртфинал за Купата, като надиграха своя съперник. Именно това и добрата форма на тима напоследък дава увереност на Любослав Пенев и футболистите му. Залогът този път е битката за титлата - разликата е само три точки в полза на "орлите".

Пенев не може да разчита на халфа Жанио Бикел, наказан за два мача за натрупани жълти картони.

Вчера треньорът даде пресконференция в Русе, където тимът му е отседнал за мачовете с "Лудогорец". И не изневери на колоритния си стил - често нападателен към съдиите.

"Българският футбол е механа с оркестър - идваш и поръчваш една специална музика. Аз не съм клиент на тази механа, не знам кой я поръчва", рече Пенев по повод арбитрите и БФС. 

Той отново критикува Николай Йорданов, ръководил срещата в сряда. По думите му с това, че не е вдигнал картони на играчи на домакините, е застрашил здравето на негови състезатели. Пенев се усъмни и в решението четвъртият рефер от тази среща Драгомир Драганов да е арбитър днес. Иронизира, че при още два мача в региона и страничните от сряда могат да бъдат назначени.

Наставникът подчерта, че с коментарите си иска да избегне "нарочно съдийство" - като това в сряда.

В "Лудогорец" нямаше много медийни изяви след загубата.

Само Козмин Моци обеща тимът да играе доста по-добре и да не повтори грешките. Такива закани имаше още онзи ден от негови съотборници и шефове.

Стойчо Стоев не може да използва наказаните Сисиньо и Яцек Горалски, както и контузения Якуб Шверчок. Очаква се в състава да се завърне Антон Недялков, който лекуваше травма.