Днес облачността ще бъде значителна и на много места, главно в Централна и Източна България, ще има превалявания от дъжд. Ще продължи да духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, сочи прогнозата на НИМХ, цитирана от "Дарик".

Облачно ще бъде и по Черноморието с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, по високите части и мъгливо. На места ще има превалявания от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В началото на седмицата времето ще бъде предимно облачно и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи. Ще духа умерен вятър от изток.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните - между 13 и 18 градуса.

Във вторник температурите малко ще се понижат и ще са от 10 до 15 градуса. След това отново ще се повишат до нивото от 15 - 20 градуса.

През втората половина на следващата седмица валежите ще са главно в следобедните часове, а от събота отново ни чака хладно време с валежи.