Синът на бившия щангист Гълъбин Боевски - Пол, е арестуван заедно с негов приятел за притежание на наркотици, съобщи Нова телевизия.

Според първоначалната информация двамата са задържани в четвъртък. При обиск в дома му и в автомобил са открити кокаин, амфетамини и трева. Неофициално се твърди, че опитвали да пласират дрогата в заведения.

Днес СГС гледа мярката за неотклонение и постанови, че двамата трябва да останат в ареста. По отношение на Боевски решенето е взето заради това, че той може да извърши друго престъпление. Тепърва обвинението ще трябва да докаже твърдението за пласиране на дрогата. Трябва да намери свидетел, който да потвърди, че е купил наркотици от двамата.

Боевски-младши заяви пред съда, че е безработен.

Името на Пол Боевски, който някога тренираше футбол, нашумя преди 11 години, когато беше приет в болница, след като се простреля в главата с внесен в училище газов пистолет.

Самият Гълъбин Боевски също бе арестуван за наркотици. Той бе заловен на летището в Сао Пауло с 9 килограма кокаин, докато придружаваше дъщеря си на тенис турнир. Лежа в затвор в Страната на кафето, но бе освободен предсрочно.

Твърдеше, че станал жертва - купил си куфар, натъпкан с дрога, но самият той не разбрал това до задържането си.