От четвъртия опит този сезон "Левски" победи "Черно море" - 1:0 в мач от челната шестица на Първа лига. И след вчерашното 0:0 между лидера "Лудогорец" и ЦСКА-София се приближи до върха.

"Червените" са на три точки зад "орлите", а "сините", съответно на три и шест. Идната седмица "Лудогорец" отново гостува на "Герена". Наскоро шампионът спечели там с 2:0 с лекота. Сега поне от психологическа гледна точка ситуацията е различна - тимът на Стойчо Стоев не е отбелязал гол в три поредни мача.

Двубоят във Варна бе предимно битка с много малко голови ситуации и пред двете врати. Станислав Костов вкара хубав гол в 16-ата минута. Натътък гостите показаха добра дефанзивна игра и осуетиха опитите за изравняване на "моряците", видимо уморени от битката с дузпи за Купата срещу "Ботев" преди броени дни.

В края на първото полувреме съдията Владимир Вълков не посмя да изгони с червен картон Хали Тиам ("Левски"), който влезе брутално в краката на Васил Панайотов.

Малко преди края той все пак прати по-рано в съблекалнята футболист на столичния тим - Луи Нганиони, за второ предупреждение.

Първият двубой между двата отбора този сезон завърши 2:2 на "Герена". След това "моряците" два пъти спечелиха, като в единия случай елиминираха съперника си за Купата.

Заради контузени и освободени футболисти "Левски" излезе днес с доста експериментален състав.

В късния мач от първата шестица "Берое" и "Ботев" (Пловдив) направиха 1:1 в Стара Загора с бърза размяна на попадения. Педро Еуженио направи успешна добавка в 70-ата минута, а в 73-тата Тодор Неделев изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка.