Столичната община и район "Слатина" започват проверка на постройките на пословичната вече тераса на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Става въпрос за сауната, чардаците, барбекюто и пр., които се намират на покрива и за които съседите на Георгиев казват, че никога не са давали съгласие.

Това съобщи кметът на района Наталия Стоянова пред бТВ.

Както е известно антикорупционният шеф е закупил жилището си с въпросните постройки върху него. Твърдението на самия Георгиев е, че терасата е обща част, т.е. собственост на всички живущи в кооперацията и затова не я е описал в имуществените си декларации. До нея обаче достъп има само семейството му - не и останалите живущи в блока.

Преди дни шефът на КПКОНПИ не пожела да отговори колко души ползват въпросната тераса. "Никой няма достъп до покрива горе и съответно не можем да го ползваме, като обща част. Ако опитаме ще прекрачим закона, за да влезем през нечие чуждо жилище и няма как да стигнем до там", разказва съсед на Георгиев.

Според бТВ още през 2012 година от Столична община са имали информация, че на покрива-тераса е имало постройки, за които няма документи. Но предишният собственик е отказал достъп на инспекторите до имота и проверката потънала в забвение.

Сега от общината се надявали, че шефът на КПКОНПИ ще осигури достъп.

Проверката щяла да отнеме две седмици.