Специализираната прокуратура разследва кмета на село Чупрене, Белоградчишко, Ваньо Костин. От държавното обвинение съобщиха, че заедно със служители на антикорупционната комисия и жандармерията днес сутринта е започнала проверка на документацията, съхранявана в сградата на селското кметство. Причината - съмнения, че Костин продава общинска земя на свои роднини - баща, майка, брат и съпруга. Въпросните имоти пък попадали в рамките на проекта за изграждане на нов ски комплекс "Минжур". 

Досъдебното производство на Специализираната прокуратура е образувано през ноември 2018 г., твърдят оттам. В момента се извършват претърсвания, изземвания и разпити на свидетели.

Към момента няма конкретен инвеститорски интерес за новото ски селище в Стара планина. В началото на годината Върховният административен съд даде зелена светлина за проекта за изграждане на трасета за алпийски ски спорт, лифтове и ски училище край Чупрене. Ски зоната "Минжур" по проект ще обхваща 700 декара в Стара планина.

Връх Миджур е висок близо 2200 метра със снежна покривка от октомври до април.

Проектът за изграждането на ски зоната обаче беше оспорен от Асоциацията на парковете в България заради риск за местообитания на животни като рис, кафява мечка и европейски вълк, но съдът не откри нарушения в екологичната оценка на проекта. 

Ваньо Костин е избран за кмет с подкрепата на БСП, ДПС и други формации.