Летният трансферен период още не е започнал, но спекулации вече от седмици пълнят вестници, сайтове и телевизии. Един от големите въпроси е остава ли Еден Азар в "Челси", може би по-точно - ще премине в "Реал" (Мадрид)?

Снощи белгиецът записа поредно фантастично представяне, като вкара и двата гола при домакинската победа над "Уест Хем" с 2:0 от Висшата лига.

Азар е спряган за "Сантяго Бернабеу" вече от няколко години. Оферта е отправена и миналото лято, но тогава имаше един трансфер между двата клуба - на вратаря Тибо Куртоа.

Като пречка за сделка идното лято се сочи трансферната забрана, спусната от ФИФА на "Челси". Клубът няма да може да търси заместник на голямата си звезда и ще направи всичко възможно да го задържи поне за още един сезон, твърдят британските медии.

"Ще бъде много трудно да задържим Еден, ако той поиска ново предизвикателство, заяви треньорът на "Челси" Маурицио Сари пред "Скай спортс". - Срещу "Уест Хем" той се представи блестящо. Когато играе по този начин, печелим лесно. 100 милиона паунда е твърде ниска цена на този пазар. Това пролича и през зимата. Мисля, че клубът е на моето мнение. Ние се стараем да се развиваме. Искаме да станем един от най-силните отбори в Англия, а оттам и в Европа. Но при всички положения трябва да уважим решението на Еден."

Договорът на Азар с "Челси" изтича през юни 2020 г. Това означава, че скоро той или трябва да бъде продаден, или контрактът му да бъде продължен - от гледна точка на лондончани.

По време на мача с "Уест Хем" феновете на гостите скандираха "Азар отива в "Реал" (Мадрид)".

"Те грешат, коментира халфът. - В момента аз съм фокусиран в "Челси". След това ще видим какво ще се случи. Имаме още много работа за вършене."

Наскоро Зинедин Зидан призна, че много харесва Азар, но напълно логично не конкретизира дали "Реал" ще отправи оферта. Според мадридските "Марка" и "Ас" шефовете на "белите" вече преговарят с агента на белгийския капитан за личните му условия.