Локомотив на бързия влак от Бургас за София се запали. Движението на влаковете в участъка между гарите Стара Загора и Чирпан е преустановено, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Няма пострадали хора при инцидента - това е добрата новина. 

След преминаване на влака  през гара Свобода, машинистите забелязват дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Персоналът незабавно предприема необходимите действия по спиране на композицията и отделяне на локомотива от състава на влака. Незабавно е подаден сигнал в пожарната, използвани са били и наличните на борда на влака пожаргасители. 

В бързия влак от Бургас за София са пътували 67 души. За придвижването им от БДЖ са осигурили следния вариант - изчаква се вагоните от композицията да бъдат изтеглени в гара Свобода с друг локомотив, след което пасажерите ще бъдат превозени с автобуси до гара Чирпан и ще продължат пътуването си с влак до София.

Превоз с автобуси между гарите Свобода и Чирпан ще бъде осигурен и за пътниците от бързите влакове от Варна за Пловдив и от София за Стара Загора, както и за един пътнически влак от Пловдив за Стара Загора, съобщават още от БДЖ след инцидента. Той пък е поредният с пожар в последните години....