"Аякс" и "Ювентус" оставиха развръзката в четвъртфинала на Шампионската лига за реванша след седмица в Торино. Първият двубой в Амстердам завърши 1:1.

На "Амстердам арена" се получи хубав мач с много динамика и интересни ситуации пред двете врати. Кристиано Роналдо отбеляза "дежурния" си гол в турнира в 45-ата минута с глава. Той участва в акцията с хубав пас малко преди това.

Нерес изравни с чудесен гол в 46-ата минута.

"Аякс" бе тимът, който заслужаваше повече първи да открие резултата. Домакините заиграха много агресивно още от първите минути. Мароканецът Хаким Зиеш подложи вратаря Войчех Шчесни на обстрел. Най-добрата възможност се откри пред Дони ван Де Беек, чийто удар отблизо мина на сантиметри от рамката в 25-ата минута.

"Ювентус" отвърна с атаки, на върха на които се оказа хита тази пролет - Федерико Бернардески. Завърналият се след контузия Роналдо в дълги периоди оставаше изолиран.

След почивката "Аякс" отново бе по-активен, но Юве притъпи майсторски устрема му в течение на второто полувреме.

Гостите атакуваха рядко. Това се промени след влизането в игра на Дългас Коста. В 85-ата той проби отляво и уцели греда с диагоналния си удар.

Малко преди и след това амстердамци притесниха Шчесни. Той едва не капитулира в последните секунди, когато изгледа как топката излиза в ъглов удар след удар на Душан Тадич.

"Ювентус" остава фаворит в спора, но в предишната фаза "Аякс" елиминира "Реал" (Мадрид), след като бе загубил първата среща с 1:2 у дома.