След като вчера граничните полицаи се натъкнаха на 170 килограма кокаин, плуващ в морето край Шабла със спасителни жилетки, днес продължават обходите в търсене на още количества от наркотика. Властите очакват засилен интерес от страна на "разхождащи" се по бреговете граждани и призовават, ако някой намери пликове с веществото, веднага да се обърне към тях и в никакъв случай да не го опитва.

Въпреки че вчера бе обявено, че залавянето на кокаина е плод на полицейска акция, не е установен плавателният съд, от който идва. МВР предполага, че пратката е предадена в открито море, без трафикантите да са имали действителна среща.

Намереното количество вчера се оценява на 13 милиона лева в чист вид, като след примес цената му може да надхвърли 70 милиона лева.

Акция тече в съседна Румъния, където също бяха заловени големи количества от същия наркотик. Засега властите не могат да кажат дали става въпрос за една и съща пратка, но веществото, намерено край Шабла, било сходно с това, заловено от северната ни съседка.