Футболистът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Коста е наказан за осем мача от Испанската футболна федерация заради поведението си в мача с "Барселона" и ще пропусне края на сезона. В Ла Лига остават седем кръга.

Звездата получи червен картон през първото полувреме на "Камп Ноу". Той извърши нарушение в средата на терена и остро оспорва решението на съдията Хесус Хил Мансано. Реферът го изгони, а испанският национал продължи да буйства, като хвана ръката му. Трудно беше изведен от терена.

В доклада си Мансано е написал, че Коста два пъти е изрекъл тежки думи за майка му. И че след вдигнатия червен картон е опитвал да му пречи да покаже жълти на двама негови съотборници, които се включиха в суматохата.

Четири срещи от наказанието са заради обидите. Останалите - за физическия допир до съдията. Голмайсторът има право да обжалва в следващите десет дни. Според испански медии, той може би е изиграл последния си мач за "дюшекчиите". Диего Коста отрича да е казвал нещо за майката на рефера, но специалисти го опровергаха, разчитайки думите му по видеозаписи.

Треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне винаги и защитавал твърде избухливия си таран. Направи го и сега, но подчерта, че не оправдава поведението му.

"Барселона" спечели мача с 2:0 с голове в края.