Лондонските "Арсенал" и "Челси" записаха победи в първите четвъртфинали на Лига Европа. В може би най-интерсния сблъсък "топчиите" сразиха "Наполи" у дома - 2:0 с голове в средата на първото полувреме.

Аарън Рамзи откри в 15-ата минута, а искания от "Манчестър Юнайтед" защитник Кулибали си отбеляза автогол в 25-ата. "Артилеристите" можеха да вкарат още преди почивката.

След това интересни ситуации имаше и пред двете врати, като по-чистите положения отново бяха за "Арсенал". Спорът не е решен, "Наполи" не е казал последната си дума, а тимът на Унай Емери е неубедителен като гост.

"Челси" пък си тръгна с 1:0 от Прага, където срещна "Славия". Маркос Алонсо бе точен с глава в 86-ата. Чешкият тим затрудни сериозно по-класния си опонент.

"Валенсия" до голяма степен си гарантира полуфинал с 3:1 на терена на "Виляреал" в испанското (и съседско) съперничество. И тук успехът дойде в самия края. Двубоят вървеше към равенство след голове на Гонсало Гедес в 6-ата (за "прилепите") и Санти Касорла в 36-ата от дузпа.

В добавеното време гостите реализираха два пъти - чрез Даниел Вас и Гедес. Така краят бе много горчив за "Виляреал", а тимът направи добър мач, но не успя да реализира положенията си.

А "Бенфика" и "Айнтрахт" (Франкфурт) разиграха голово шоу за 4:2 в Лисабон.

Жоао Феликс зарадва публиката на стадион "Луш" с подадение от дузпа в 21-ата. До наказателния удар се стигна сред нарушение на Еван Ндика, който бе изгонен и германският отбор остана с човек по-малко.

В 40-ата нашумелият Лука Йович изравни, но в 43-тата Феликс се разписа отново и даде преднина на "орлите" на почивката.

"Бенфика" натрупа солиден аванс в първите минути на втората част. В 50-ата Рубен Диас вкара за 4:1, малко след това Феликс оформи хеттрик.

Гонсало Пасиенсия направи реванша много интересен с гола си в 72-ата.

Ответните мачове са идния четвъртък.