Ако главният прокурор е вдигнал мизата и вече разследва сделки за имоти на цени от над 1000 евро кв.м (каквито са и реалните цени), то тогава трябва да провери и апартамента на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Такова предизвикателство към държавното обвинение отправят от разследващия сайт "Биволъ".

Поводът е обявената от прокуратурата вчера проверка на жилището на депутата от БСП и правно острие на партията Крум Зарков, който си е закупил жилище за над 1100 евро квадрата. Обвинението се е самосезирало от медийни публикации, според които въпросната сделка е изповядана на ниски цени. Така Зарков, който обяви, че ще изплаща ипотеката на жилището си до 2039 година, също попадна в кюпа на властимащите с евтини апартаменти, с тази разлика, че е в опозиция.

"Цацаров вдигна мизата и вече разследва сделки на цени над 1000 евро, редно е да обявим и нашия любимец Нено Димов, който е купил 2016 г. на 830 евро кв.м. апартамент на ул. "6 септември" в идеалния център на София. Пазарна цена - 1000 минимум, а може и повече да е. Прокуратурата да каже. #Апартаментгейт", написаха от "Биволъ" в профила си във фейсбук с приложена справка от имотния регистър.

Според регистъра става въпрос за апартамент с мазе от 99,2 кв.м, придобит за 160 000 лева (80 000 евро) преди три години.

Предстои да видим дали Цацаров ще се самосезира по тази медийна публикация, както по публикацията на "Топ новини" за Зарков. Същото важи и за КПКОНПИ, която започна проверка и на президента Румен Радев по сигнал от близкия до властта сайт "Пик".